Briljant Folk Comedy duo


Andy & Di het BritsVlaams duo dat bruist en danst in Concert

Eigenzinnige kunstenaars drukken hun stempel en dat doen Andy & Di op hun authentieke, originele manier. Singer-Songwriter Andy uit de Beatlesstad Liverpool is een doorwintert muzikaal virtuoos en zijn echtgenote Di straalt als begenadigd verteller en zangeres. 
Met hun aanstekelijk enthousiasme en verrassende wendingen brengen ze een show waarbij ze folk, rock, pop, cabaret, jazz en klassiek creatief combineren. Of is het hun Close Harmony Singing dat je kippenvel bezorgt? Zijn het hun vakkundig geschaafde bindteksten met fijnzinnige doordenkers? Of de originele ‘opdrachten’ voor het publiek dat ze zo helemaal meenemen in hun optreden?  En tussendoor kan je genieten van hun stijldansen. Een lust voor het oog én het oor! 
Voor boekingen vóór 1 juli 2022 geldt een speciale korting van 10%. Check het in Di's Dagbo
ekhttp://andyendi.blogspot.com/   Of stuur ons een mail. 

 "De Kracht van de Geest"

De rode draad in dit gloednieuwe programma is “het wonderlijke”. Heel concreet met tal van zowel pakkende als grappige voorbeelden uit het dagelijks leven. Doorspekt met de wonderlijke ervaringen voor, tijdens en na Di's delicate hersenoperatie. Di vertelt hartverwarmend inspirerend, luchtig licht... Op tijd en stond schotelt ze haar publiek grappige vragen en dilemma’s voor. De vertelstukken wisselen af met folk, rock, pop, cabaret, jazz, eigen songs van het koppel, virtuoze live viool (Andy), dansstukjes, klassiek, muzikaal raadspel enzovoort…

Di's wonderbaarlijke hersenoperatie: haar waargebeurd verhaal

Via de onderstaande link kan je luisteren naar haar wonderbaarlijke ervaringen voor en na haar hersenoperatie die ze in het coronajaar 2020 dringend moest ondergaan. Di: 'de kracht van de geest op het lichaam is straf, dat heb ik aan den lijve ervaren'. Haar waargebeurd verhaal wisselt af met eigen songfragmenten van het duo Andy & Di.
Link naar Di's waargebeurd verhaal : https://www.youtube.com/watch?v=pxQCSToGvjk

Andy & Di goes Classic

We zijn nog altijd het Brits Vlaams zingend duo dat bruist en danst in Concert maar in dit programma doen we dat met een gulle scheut klassieke muziek.
Andy zet zo met sprankelende humor en zijn klassieke viool een heuse muzikale quiz van bekende klassieke nummers op touw. Smeer alvast de stembanden voor menig ‘la la’ als koor-orkest dat invalt.
Samen met Di weet hij u verder op een ongewone manier te betoveren met werk van o.a. Bach en Beethoven.
Eigenzinnige kunstenaars drukken hun eigen stempel en dat doen Andy & Di hier op hun eigen originele manier.
Als jonge gast is Andy opgeleid tot klassiek violist. Al jaren is hij een grote fan van hoe bijvoorbeeld Hans Liberg en Victor Borge creatief omspringen met klassiek geïnspireerde muziek.
Andy is tevens een Britse singer-songwriter met Ierse en Schotse roots, dus er zit uiteraard een stukje unieke muzikale reis door deze muzikale landen inbegrepen.
Ook al zeggen we het zelf, onze bindteksten zijn parels op zich: zowel pittige als fijnzinnige doordenkers, op tijd en stond met een streep (fijnzinnige) humor.
Op onze eigenste manier betrekken we ons publiek in heel het gebeuren en nemen hen zo helemaal mee in ons optreden.

Muzikale vertelvoorstelling 'Werken aan een Mirakel'

Een originele tip: boek deze voorstelling eens als alternatief voor een ‘inspirerende lezing/spreker’.

In onze muzikale vertelvoorstellingWerken aan een Mirakel’ verklappen wij hoe wij via een ongewone, zeg gerust "rare weg”, met een cruciale mystieke ervaring, op het podium beland zijn. Want het gebeurt niet elke dag dat een Britse dokter en een Vlaamse perschef van een grootbank "de kap over de haag gooien" om een performance duo te vormen met een boodschap die raakt.  En dat op de koop toe als getrouwd stel
Hoe kwamen we daar in godsnaam toch terecht? Waarom gooiden we ons leven zo drastisch om?
Ons authentieke verhaal, met songfragmenten die daar helemaal onderdeel van zijn, is inspirerend pakkend, ontroerend, hilarisch, vol herkenning...het zit er allemaal in. Heel intiem ook en met verbazende mystiek, maar juist dat delen kan ieder die er voor open staat inspireren.
Vlaamse Di vertelt hun verhaal spannend inspirerend in het Nederlands. Samen met de Brit Andy weeft ze daarin songfragmenten die ze beiden zingen en dansstukjes zodat je jou in een heuse musical waant.
Alle songfragmenten worden instant vertaald naar het Nederlands op het grote scherm naast hen en prachtig geïllustreerd met beeld en video. Voeg daarbij de uitgekiende belichting, de verfrissende danspasjes en je mag gerust van een multimedia huzarenstuk spreken.

Klik hier om  alles over de voorstelling te lezen.

Andere muzikale programma's:  klik op de keuzeknop "Muzikale programma's".
Zo kan je bvb. met ons muzikaal op stap naar Schotland en Ierland . Of een Ierse samenzang cantus organiseren.
En onder Di's begeleiding kan je 5 sessies "Kennismaking met Mindfulness klankzingen, improviseren, ontdek je creatieve stem" volgen.

 

Andy & Di op YOUTUBE:  http://www.youtube.com/user/andyendi#p/u en ook op FACEBOOK : http://www.facebook.com/pages/Andy-Di/514728018562491 . Klik aub op de "vind ik leuk " knop en dan kunnen wij ons uitgebreider bekend maken via Facebook. Hoe meer zielen hoe meer vreugd is hier blijkbaar letterlijk van toepassing! Je wordt dan ook automatisch op de hoogte gehouden van al onze nieuwtjes...

 Di, de zangeres van het duo heeft nu haar eigen dagboek/blog: http://andyendi.blogspot.com/

 Leuk fragment uit onze folk CD "The Yodelling Irishman": Download hier fragment

Klik hier voor onze Ierland/Schotland muzikale slideshow  (even geduld bij het opladen)

Hier krijg ik zelf, Di, nog altijd kippenvel van: een opname met een vriend in 1995 : Om Namaha Shivaya